x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Atalanta a învins-o pe Olympique Marseille cu 3-0 și s-a calificat în finala Europa League

Atalanta a învins-o pe Olympique Marseille cu 3-0 și s-a calificat în finala Europa League

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2024   •   08:20
Atalanta a învins-o pe Olympique Marseille cu 3-0 și s-a calificat în finala Europa League
Sursa foto: Hepta

Ademola Lookman, Matteo Ruggeri și El Bilal Toure de la Atalanta au marcat pentru calificarea italienilor în prima finală de Europa League. Oamenii lui Gasperini au învins joi cu 3-0 pe Olympique Marseille, obținând o victorie cu 4-1 la general. Adversara din finală va fi neînvinsa Bayer Leverkusen.

Lookman a adus-o pe Atalanta în avantaj în manșa secundă a semifinalei la jumătatea de oră de joc, cu un șut de la distanță, pe lângă Pao Lopez, înainte de a-l servi apoi pe Ruggeri, care a majorat la șapte minute după pauză.

Atacurile repetate ale Atalantei, cu Gianluca Scamacca și Davide Zappacosta, i-au copleșit pe vizitatori, care au avut puține ocazii, iar înlocuitorul Toure a pus punctul pe „i-ul” calificării cu al treilea gol în al patrulea minut suplimentar de joc.

„Primul meu gol la Bergamo este o emoție foarte mare", a declarat Ruggeri pentru SkySports Italia.

„Acum putem visa cu ochii deschiși că suntem în finală. Este un moment de sărbătoare alături de fanii noștri".

Atalanta țintește un dublu trofeu, deoarece miercuri va înfrunta pe Juventus în finala Cupei Italiei, singurul trofeu important al Atalantei de până acum fiind câștigarea Coppa Italia în 1963.

În ceea ce privește Europa League, antrenorul Gian Piero Gasperini a declarat într-o conferință de presă: „Va fi o ocazie istorică pentru o echipă ca a noastră, care nu are numărul (de fani) necesar pentru a câștiga. Este cu adevărat incredibil, dar este de bun augur pentru toată lumea.

„Numerele par să fie importante, se pare că trebuie să ai Superligi, dar exemplul Atalantei poate da speranță. Fotbalul este frumos din cauza meritocrației, nu din cauza drepturilor dobândite", a adăugat el.

Atalanta se află pe locul cinci în Serie A și vizează, de asemenea, un loc de calificare în Liga Campionilor printr-o clasare bună în campionatului intern.

Duminică, Atalanta se confruntă pe teren propriu cu Roma, ocupanta locului șase, echipa eliminată în cealaltă semifinală de Bayer Leverkusen.

Finala Europa League are loc la Dublin, pe 22 mai.

 

(sursa: Mediafax)

×